2 december 2022 08:57 Icke-regulatoriskt

Solid Försäkring förvärvar Car Protect AS

Solid Försäkringsaktiebolag (”Solid Försäkring”) har tecknat avtal om att förvärva Car Protect AS i en inkråmsaffär. Car Protect är en norsk försäkringsförmedlare av bilgarantier med mångårig erfarenhet av den norska bilmarknaden. De senaste åren har bolaget uppvisat en årlig tillväxt i premieinkomster om ca 20 % och förväntas under 2022 uppvisa premieinkomster om ca 20 000 KSEK. Säljare är vd och ägare Torbjørn Lind, som kommer att kvarstå som ansvarig för bilgarantiverksamheten i Norge.

”Solid Försäkring har över tio års erfarenhet av bilgarantier på den svenska marknaden. Genom förvärvet av Car Protect, som idag utgör en mindre verksamhet, breddar vi vår produktportfölj geografiskt och skapar ett än större fotfäste på den norska marknaden”, kommenterar Marcus Tillberg, VD för Solid Försäkring.

Varumärket Car Protect kommer att bestå och utvecklas med Solid Försäkring som ägare inom ramen för bilgarantier på den norska marknaden.

”Med Solid Försäkring som ägare får vi än större möjlighet att driva ytterligare tillväxt på den norska bilgarantimarknaden. Solid Försäkring besitter en mångårig erfarenhet av försäkringskoncept riktade mot bilgarantier och tillsammans kommer vi att skapa marknadsledande erbjudanden i marknaden”, kommenterar Torbjørn Lind, VD på Car Protect.

Ambitionen är att Solid Försäkring tar över verksamheten från den 1 januari 2023.